Kamakura wil een museum!

Honderden bekers, medailles, foto's en video's zijn er om de geschiedenis van Kamakura te tonen en niet alleen gericht op de Haagse regio maar wereldwijd. De wereldberoemde dojo Kamakura heeft met zijn vechters voor bijna 40 jaar met veel succes deelgenomen aan talloze kampioenschappen in verschillende stijlen.
Kancho Gerard Gordeau "In Maart 2020 vinden de 30 editie van Open Europese Kampioenschappen Karate plaats in sporthal Hellas In Den Haag en wij willen dit gedenkwaardig moment vieren met de opening van het eerste vechtsportmuseum van Nederland."

Persberichten:

Wereldberoemde vechtsporter opent museum in Den Haag 
https://www.omroepwest.nl/nieuws/3704706/Wereldberoemde-vechtsporter-opent-museum-in-Den-Haag

Geschikt pand

Kamakura is gevestigd in Den Haag in een oud pand dat kampt met achterstallig onderhoud. Kancho Gerard Gordeau: 'We hebben last van lekkages, schimmelplekken en de kozijnen zijn rot. We moeten dus echt verhuizen. We willen naar het oude gebouw van de HALO, dat van de Laan van Poot verhuisd is naar de Sportcampus Zuiderpark. Maar een verhuizing kost flink wat geld, zeker omdat we een totaal nieuwe dojo willen opzetten die aan alle Japanse eisen voldoet. Maar daar moeten we aan voldoen want wij hebben Olympische ambities.'
Het ligt in de bedoeling dat Kamakura ook een vechtsportmuseum gaat inrichten: "Wij hebben in onze sportschool al veel historische spullen maar sommige leden van onze vereniging hebben thuis nog veel meer. Dat willen we bij elkaar brengen in het eerste vechtsportmuseum van Nederland."

Museum werkgroep

Er is een museum werkgroep opgezet geleid door Huibert de Jong. Hij is al meer dan 20 jaar verbonden aan Kamakura en werkt o.a. als projektleider "Interactive Communication en Technology" nauw samen met het "Museum for Cultural History" (zie http://arim.tech) in Oslo om nieuwe technologieën uit te testen voor het nieuwe Viking Age Museum (2024).

Huibert de Jong: "Momenteel werken we met Augmented Reality om objecten in het museum te voorzien van een extra laag met informatie, zoals videos en andere media elementen.  Bezoekers kunnen hun telefoon of tablet gebruiken om toegang te krijgen tot deze informatie. Dit houdt in dat je in een relatief kleine ruimte toegang kan hebben tot een bijna eindeloos archief met informatie."

"Wij hebben ons team uitgebreid met Daan van der Raaf. Hij heeft o.a. gewerkt voor Eastman Kodak en Fujifilm en gaat ons team voornamelijk bijstaan op het gebied van de visuele aspecten.

We zijn ook op zoek naar een commercieel manager die ons team komt versterken. Mocht je interesse hebben, kan je ons een mail sturen.

Hiernaast kunnen wij alle steun gebruiken om ons museum op te zetten en je kan ons een mailtje sturen met info over jezelf en wat je denkt te kunnen bijdragen. De mails worden vertrouwelijk behandeld.

Hou deze pagina in de gaten want wij plaatsen hier regelmatig updates inzake onze plannen voor het eerste vechtsportmuseum van Nederland.