Iets bereiken

Written by Vilan van de Loo on .

“Als je prof wilt worden, hoef je niks te doen. Alleen alles te laten.”

“Voor de aandacht van de media hoef je je best niet te doen. Er bestaat geen vechtsportmedia in Nederland en die komt er nooit zoals die in het buitenland is. Dan kun je wel over jezelf gaan schrijven op Facebook en Twitter en al die onzin, maar wat voor nut heeft dat? Je schrijft toch altijd positief. Dus dat is foute informatie.”

“Zelf heb ik niks met die moderne media. Het liefste gooide ik mijn telefoon weg. Ik praat liever gewoon met iemand. En ik hou er ook niet van dat iemand zijn hele hebben en hou'en erop zet van, ik ga naar het toilet en ik zit nu koffie te drinken. Ook niet als een vechtsporter dat doet. Media moeten over jou schrijven, niet jijzelf. Maar dat gebeurt hier niet.”

“Wil je echt wat bereiken, dan moet je een tijdje in Nederland blijven. Neem dan je Nederlandse trainer mee en ga naar het buitenland, naar Amerika, Duitsland, zoek maar wat uit. Het maakt niet uit. Roemenië, achterstandswijken. Maar de know how, die zit hier. Wij zijn nuchter. Alleen als je iets wilt in de sport, dan moet je naar Amerika, Duitsland of waar dan ook. Geen kinderen nemen. Zeg je moeder gedag, je wijf gedag en dan gaan. Wegwezen.”

“Wanneer iemand ervoor open staat om wat te leren en hij is bereid er wat voor te laten, dan denk ik: kijk eens, dat is toch heerlijk. Je hoeft van mij geen kampioen te worden. Dat mensen het spelletje leuk vinden is alleen al leuk. Het is er maar 1 op de miljoen die kampioen wordt. Maar niet in Nederland.”