The 30th edition of the Open European Championships Kyokushin Karate

Toekomst
Hanshi Nico Gordeau:"De door ons georganiseerde Open europese kampioenschappen Full Contact Karate moeten open blijven en we proberen het niveau hoog te houden, zodat ons toernooi het beste blijft. Wij heten iedereen welkom en we propageren diversiteit binnen de vechtsport. Dit wordt bevestigd door de vele aanmeldingen vanuit diverse stijlen en vanuit diverse landen.
Het is belangrijk niet alleen in je eigen cirkeltje wedstrijden te doen want daarmee beperk je de deelnemer, je dojo, je stijl en de vechtsport in het algemeen!" 
Hanshi Nico Gordeau: "ik draag op mijn manier een steentje bij in de vorming van (kampioen-) leerlingen. De personen zelf hebben dit al in zich alleen moeten de leraren proberen het uiterste uit de persoon te halen. Het is een kwestie van aanvoelen.

De een moet je zo aanpakken en de ander weer anders. Plezier in je sport is erg belangrijk.  
 
De reden dat ik zelf nog altijd spar is dat het me scherp houdt, ik blijf zo in vorm en ik hou kontakt met de 'werkvloer' zodat je nuchter met beide benen op de grond staat en blijft staan." Enkele kampioenen die Hanshi Nico Gordeau mede heeft getraind zijn o.a.: Felter, Heskes, Agar, Hakim, Idu, Sarac, Bus, Bosma, de Kruyf, Holman en de nieuwe wereld-kampioene Oyama-Karate Groeneveld.